Wyjątkowe Osobowości

Sponsorzy sportowi

• 01

Informacje o zapotrzebowaniach lokalnych i możliwościach reklamowych

• 02

Wsparcie w marketingu dla działalności sportowych i stworzenie odpowiedniego zaplecza reklamowego

• 03

Opracowania wartości medialnej

Pozyskanie sponsora dla sportu, jest nie lada wyzwaniem – z jednej strony mamy nie przygotowanych sportowców lub ich drużyny, a  z drugiej brak możliwości pozyskania funduszy, ze względu na brak wyników w sporcie. Niestety, sportowcy często nie są w stanie sprostać wymaganiom potencjalnych sponsorów ze względu na trudności finansowe, i co za tym idzie brak możliwości szkoleniowych i dalszego rozwoju. Jak zatem znaleźć sponsora sportowego?

Ze względu na różnorodność dziedzin sportu oraz indywidualne predyspozycje zawodników, każdy przypadek jest unikalny i ma inne możliwości realizacji. Jednak, istnieją czynności, które pomogą w większości sportowców i drużyn w znalezieniu sponsora. Korzystne jest zebranie informacji o lokalnych zapotrzebowaniach i możliwościach reklamowych, rozpoczęcie działań marketingowych dla drużyn i pojedynczych zawodników, stworzenie odpowiedniego zaplecza reklamowego, a także opracowanie wartości medialnej. Aby poszukiwania sponsora sportowego okazały się owocne, możemy Cię wesprzeć w tych wszystkich działaniach.

Jeżeli szukasz możliwości reklamy i promocji sportu, zgłoś się do nas. Na pewno Ci pomożemy!